کلین‌پست

رسانه تخصصی انرژی‌های پاک و محیط‌زیست

امضای تفاهم‌نامه احداث ۲۵۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی برای حمایت از اقشار کم‌برخوردار

امضای تفاهم‌نامه احداث نیروگاه‌های خورشیدی ۲۵۰ مگاواتی برای حمایت از اقشار کم‌برخوردار

تفاهم‌نامه احداث ۲۵۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی ویژه اقشار کم‌برخوردار میان ساتبا به نمایندگی از وزارت نیرو، بنیاد علوی، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، بانک سینا و صندوق کارآفرینی امید به امضا رسید.

به گزارش کلین پست، در مراسمی به مناسبت دهه کرامت، تفاهم‌نامه احداث نیروگاه‌های خورشیدی به ظرفیت مجموع ۲۵۰ مگاوات میان سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا) به نمایندگی از وزارت نیرو، بنیاد علوی، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، بانک سینا و صندوق کارآفرینی امید امضا شد. این مراسم امروز، چهاردهم اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴، در محل سازمان بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی و با حضور محسن طرزطلب، معاون وزیر نیرو و رئیس ساتبا، و حسین دهقانی، رئیس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی برگزار گردید.

امضای تفاهم‌نامه احداث ۲۵۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی حمایتی با حضور رئیس ساتبا و بنیاد مستضعفان

براساس این تفاهم‌نامه، نیروگاه‌های خورشیدی ۵ کیلوواتی به‌صورت انشعابی و حمایتی با سقف ظرفیت ۲۵۰ مگاوات و همچنین نیروگاه‌های تجمیعی تا سقف ۲ مگاوات طی پنج سال در سطح کشور برای متقاضیان تحت پوشش بنیاد علوی (چهار دهک اول درآمدی) و ساکن در مناطق روستایی و حاشیه شهرها احداث خواهد شد. این طرح با هدف کمک به تولید برق، کاهش ناترازی انرژی، توسعه بهره‌مندی از انرژی‌های پاک، توانمندسازی اقتصادی اقشار کم‌برخوردار و ترویج فرهنگ تسهیلات قرض‌الحسنه اجرایی می‌شود.

ازجمله اهداف کلیدی این تفاهم‌نامه می‌توان به ایجاد اشتغال، بهبود معیشت، کاهش فقر و افزایش تولید برق از منابع تجدیدپذیر اشاره کرد. بر این اساس، پیش‌بینی شده است که ظرف مدت پنج سال، ۵۰ هزار خانوار کم‌برخوردار از طریق احداث این نیروگاه‌ها با هزینه‌ای بالغ بر ۷۵۰۰ میلیارد تومان تحت پوشش قرار گیرند. از مزایای این طرح، خرید تضمینی برق تولیدی با نرخی ۲۰ درصد بالاتر از نرخ مرسوم و به مدت ۲۰ سال با امکان تعدیل نرخ پایه قرارداد پس از بهره‌برداری است.

در این همکاری، وزارت نیرو و ساتبا به‌عنوان نهادهای حاکمیتی متولی انرژی‌های تجدیدپذیر، بنیاد علوی در نقش تسهیل‌گر و ارزیاب متقاضیان، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به‌عنوان تأمین‌کننده زمین و بانک سینا و صندوق کارآفرینی امید به‌عنوان تأمین‌کنندگان منابع مالی مشارکت خواهند داشت. این طرح گامی مؤثر در راستای عدالت اجتماعی و توسعه پایدار انرژی در کشور محسوب می‌شود.

همچنین بخوانید: بانک تجارت با مشارکت مپنا به میدان انرژی‌های تجدیدپذیر وارد شد

About The Author