در ادامه برنامههای توسعه انرژیهای پاک، ایران موفق شده است با بهرهبرداری از حدود ۸۰۰ مگاوات ظرفیت جدید در دولت چهاردهم، ظرفیت منصوبه نیروگاههای تجدیدپذیر خود را به ۲۰۰۰ مگاوات برساند. این دستاورد درحالی محقق شده که برنامههای بلندپروازانهتری برای توسعه این بخش در نظر گرفته شده است.
به گزارش کلین پست، براساس برنامه هفتم توسعه، ایران موظف است طی پنج سال آینده ۱۲ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر جدید احداث کند. از سوی دیگر، دولت چهاردهم افزایش ۳۰ هزار مگاواتی ظرفیت تولید برق تجدیدپذیر را در طول چهار سال فعالیت خود هدفگذاری کرده است.
عباس علیآبادی، وزیر نیرو، با اشاره به رشد چشمگیر این بخش اعلام کرد: «در ابتدای دولت تنها ۱۲۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر داشتیم که امروز به ۲۰۰۰ مگاوات رسیده و پیشبینی میکنیم تا پایان سال به ۳۸۰۰ مگاوات برسیم.» وی تأکید کرد که تمرکز تاریخی بر نیروگاههای حرارتی (با سهم ۹۵ هزار مگاواتی از کل ظرفیت تولید برق کشور) درحال تغییر است.
پتانسیل ۱۶۰۰ مگاواتی نیروگاههای خورشیدی در ادارات کشور
جذب سرمایهگذاری خصوصی
به گفته وزیر نیرو، اقدامات انجامشده برای جذابسازی سرمایهگذاری در بخش تجدیدپذیرها نتیجه داده و استقبال خوبی از سوی بخش خصوصی صورت گرفته است. هماکنون برای ۳۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر پروانه تولید صادر شده و صدور پروانه برای ۷۸ هزار مگاوات دیگر در دست بررسی است.
ایران با وجود تأخیرهای گذشته، گامهای بلندی در مسیر توسعه انرژیهای پاک برداشته است. بااینحال، برای رسیدن به اهداف تعیینشده در برنامه هفتم توسعه و برنامه دولت، نیاز به تسریع در اجرای پروژهها و جذب سرمایهگذاری بیشتر وجود دارد. توسعه این بخش نهتنها به کاهش وابستگی به سوختهای فسیلی کمک میکند، بلکه نقش مهمی در تحقق اهداف زیستمحیطی کشور خواهد داشت.
More Stories
استخدام سالانه ۷۰۰ نیرو در دستورکار سازمان محیط زیست
صدور مجوز احداث نیروگاه خورشیدی ۳۰۰ مگاواتی در پایتخت
پتانسیل ۱۶۰۰ مگاواتی نیروگاههای خورشیدی در ادارات کشور