اردیبهشت ۸, ۱۴۰۴

کلین‌پست

رسانه تخصصی انرژی‌های پاک و محیط‌زیست

مدیرکل محیط‌زیست استان مرکزی: نیروگاه حرارتی شازند تا ۱۴۰۷به پایان عمر مفید خود می‌رسد

مدیرکل محیط‌زیست استان مرکزی: نیروگاه حرارتی شازند تا ۱۴۰۷به پایان عمر مفید خود می‌رسد

مدیرکل محیط‌زیست استان مرکزی از برنامه‌های جایگزینی نیروگاه حرارتی شازند با نیروگاه خورشیدی خبر داد و گفت: «این نیروگاه که سالانه ۱۳۰۰ مگاوات برق تولید می‌کند، تا ۱۴۰۷ به پایان عمر خود می‌رسد و بهترین گزینه جایگزین، احداث ۵۰۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در استان است.»

به گزارش کلین پست و به نقل از ایلنا، یوسف یوسفی، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی، با اشاره به چالش‌های زیست‌محیطی نیروگاه حرارتی شازند اظهار داشت: موضوع آلایندگی این نیروگاه مسئله‌ای نیست که به‌سرعت حل شود، چرا که عمر مفید این مجموعه که در حال حاضر ۱۳۰۰ مگاوات برق تولید می‌کند، تا سال ۱۴۰۷ به پایان می‌رسد. وی افزود: با توجه به مخالفت محیط زیست با طرح توسعه نیروگاه، باید برای آینده آن چاره‌اندیشی شود.

یوسفی به اقدامات قانونی انجام‌شده اشاره کرد و گفت: این نیروگاه سالانه در فهرست صنایع آلاینده قرار می‌گیرد تا ۱.۵ درصد از درآمد آن به عنوان عوارض مدیریت سبز دریافت شود. همچنین، شکواییه‌ای علیه نیروگاه به‌دلیل تهدید بهداشت عمومی تنظیم و پرونده آن در دادگاه در جریان است.

وی از راه‌اندازی سیستم پایش آنلاین آلایندگی نیروگاه تا پایان فروردین یا اوایل اردیبهشت خبر داد و گفت: این سیستم با نصب تجهیزات روی دودکش‌ها، داده‌های آلایندگی را به‌صورت لحظه‌ای در اختیار محیط زیست قرار می‌دهد. مدیرکل محیط زیست استان مرکزی همچنین انرژی خورشیدی را بهترین گزینه جایگزین برای نیروگاه شازند دانست و گفت: برنامه‌ریزی برای ایجاد ۵۰۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در استان طی سه سال آینده در دست اجراست.

یوسفی با بیان اینکه تبدیل نیروگاه به فناوری خورشیدی نیازمند اراده جدی است، افزود: در کوتاه‌مدت تنها می‌توان با مدیریت سوخت (مانند استفاده از گاز به جای مازوت) یا اورهال واحدها، آلایندگی را کاهش داد.

جریمه ۳ درصدی نیروگاه حرارتی شازند و چالش‌های فیلتراسیون

وی به اجرای ماده ۱۴ قانون هوای پاک از سال ۱۴۰۱ اشاره و تأکید کرد: بر این اساس، ۳ درصد درآمد خالص نیروگاه به عنوان جریمه زیست‌محیطی دریافت می‌شود. همچنین، مطالعاتی برای جابه‌جایی نیروگاه در دستور کار قرار دارد، اما این طرح بلندمدت است.

همچنین یوسفی به چالش‌های فیلتراسیون نیروگاه پرداخت و گفت: اجرای این سیستم به فضایی معادل وسعت نیروگاه و ۸۰ تا ۹۰ لیتر آب در ثانیه نیاز دارد که در منطقه موجود نیست. حتی در صورت استفاده از پساب، به تصفیه و مدیریت پسماندهای آهکی ناشی از فیلتراسیون نیاز است که وزارت نیرو تمایلی به آن نشان نداده است.

موانع استفاده از سوخت LPG

مدیرکل محیط زیست استان مرکزی با رد امکان استفاده از سوخت LPG در نیروگاه شازند توضیح داد: ساخت مخازن ذخیره ۶۰۰ میلیون مترمکعبی این سوخت زمان‌بر و پرهزینه است. همچنین، قیمت بالا و محدودیت تولید LPG، این گزینه را منتفی کرده است.

یوسفی در پایان خاطرنشان کرد: با وجود چالش‌های موجود، امیدواریم روند توسعه انرژی‌های پاک به‌ویژه خورشیدی در استان مرکزی شتاب گیرد تا جایگزین مناسبی برای نیروگاه‌های آلاینده شود.

About The Author