رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق ایران (ساتبا) با اشاره به سیاستهای جدید این سازمان اعلام کرد پروانههای احداث نیروگاههای تجدیدپذیر که توسط دارندگان آنها پیگیری نشده و عملیاتی نشدهاند، لغو خواهند شد. این پروانهها به متقاضیان جدیدی که قابلیت و آمادگی اجرای پروژه را دارند واگذار میشوند تا روند توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در کشور شتاب بیشتری بگیرد.
به گزارش کلین پست، «محسن طرزطلب» روز شنبه در نهمین کنفرانس بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر گفت: معنا ندارد کسی پروانه دریافت کند، اما اقدامی نکند؛ بنابراین پروانههای غیرفعال باطل و در اختیار دیگران قرار داده میشود تا نسبت به احداث نیروگاه اقدام کنند.
به گفته وی، ظرفیت نیروگاههای تجدیدپذیر کشور به ۱۷۱۰ مگاوات رسیده که از این مقدار، ۵۱۴ مگاوات در دوره دولت چهاردهم به بهرهبرداری رسیده است. این رقم نشاندهنده رشد ۴۲ درصدی سرعت توسعه انرژیهای پاک نسبت به دورههای قبل است. درحالیکه در دو دهه گذشته سالانه کمتر از ۵۰ مگاوات به ظرفیت نیروگاههای تجدیدپذیر اضافه میشد، این رقم در دولت فعلی به ۵۰ مگاوات در ماه افزایش یافته است.
سازمان انرژیهای تجدیدپذیر برنامههای گستردهای برای آینده در نظر گرفته است که ازجمله میتوان به راهاندازی کارگاههای ساخت نیروگاه در سراسر کشور از هفتههای آینده اشاره کرد. همچنین عملیات اجرایی احداث ۳۰۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در دو ماه آینده آغاز خواهد شد. در بخش انرژی خورشیدی نیز شاهد رشد ۷۹ درصدی ظرفیت بودهایم و پیشبینی میشود تا اواسط تیرماه ۱۰۰۰ مگاوات، در خردادماه ۸۰۰ مگاوات و تا شهریورماه نیز ۱۰۰۰ مگاوات دیگر به ظرفیت نیروگاههای تجدیدپذیر کشور اضافه شود.
یکی از برنامههای مهم ساتبا، توجه ویژه به مناطق روستایی است. برایناساس، از مهرماه سال جاری عملیات اجرایی ساخت نیروگاههای تجدیدپذیر برای تمام روستاهای بالای ۲۰ خانوار آغاز خواهد شد. این اقدام نهتنها به تأمین انرژی پایدار برای مناطق محروم کمک میکند، بلکه گامی مهم در جهت عدالت انرژی و توسعه متوازن کشور محسوب میشود.
More Stories
استخدام سالانه ۷۰۰ نیرو در دستورکار سازمان محیط زیست
صدور مجوز احداث نیروگاه خورشیدی ۳۰۰ مگاواتی در پایتخت
ایران به ۲۰۰۰ مگاوات ظرفیت نیروگاه تجدیدپذیر دست یافت