مجری طرح ملی ساخت ۶۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی، از پیشرفت پروژه احداث نیروگاههای ۳ مگاواتی در ۱۰۰۰ نقطه کشور خبر داد. وی در حاشیه بازدید خبرنگاران از ۱۲ نیروگاه ۳ مگاواتی در شهرک صنعتی اشتهارد اظهار داشت که این طرح با دستور رئیسجمهور در بهمنماه سال گذشته آغاز شده و با پیگیری وزارت نیرو و ساتبا درحال اجراست.
به گزارش کلین پست، محمد دوستمحمدی اعلام کرد با تسهیلگری وزارت نیرو و دغدغه جدی وزیر نیرو و براساس برنامهریزیهای انجامشده از سوی ساتبا، این نیروگاهها باید تا زمان پیک وارد مدار شوند.
به گفته وی، عملیات احداث ۱۲ نیروگاه ۳ مگاواتی با مجموع ظرفیت ۳۶ مگاوات در شهرک صنعتی اشتهارد از اسفندماه آغاز شده و با استفاده از سازهها و پنلهای ساخت داخل پیشرفت چشمگیری داشته است. در این طرح از پنلهای ۶۲۰ واتی استفاده شده و تاکنون ۲۱ مگاوات پایهکوبی، ۱۲ مگاوات سازهگذاری و ۴.۵ مگاوات نصب پنل انجام شده است.
دوستمحمدی با اشاره به برخی موانع، ازجمله تأخیر در ترخیص ۱۰ پایهکوب در گمرک شهید رجایی از ۱۱ اردیبهشت خبر داد و گفت که با هماهنگی گمرک و سازمان امور مالیاتی درحال رفع این مشکل هستند. همچنین مشکلاتی در ثبت سفارش برخی اقلام بهدلیل ناهماهنگی در وزارت صمت وجود داشت که بهمرور برطرف شده است.
تأمین بخشی از برق کشور تا زمان پیک مصرف
دوستمحمدی تأکید کرد که این پروژهها با حمایت کامل وزارت نیرو و تأکید وزیر درحال اجراست و باید تا زمان پیک مصرف به بهرهبرداری برسند. وی پیشبینی کرد که با ورود تجهیزات در خرداد و تیرماه، سرعت اجرای طرحها افزایش یابد.
وی استان البرز را بهعنوان نمونهای از همکاری موفق دستگاههای استانی نام برد و گفت که ۱۱۷ مگاوات نیروگاه ۳ مگاواتی در این استان تعریف شده که حدود ۴۰ درصد از کمبود برق منطقه را جبران میکند.
نیروگاههای دوستدار محیط زیست
مجری این طرح ملی اظهار داشت نیروگاههای خورشیدی ۳ مگاواتی با کمترین آسیب به محیطزیست و بدون حذف پوشش گیاهی درحال اجرا هستند. هر نیروگاه بین ۲۵ تا ۴۵ روز زمان میبرد تا به بهرهبرداری برسد و برنامهریزی شده بخشی از نیروگاههای اشتهارد تا ۳۱ خرداد وارد مدار شوند.
دوستمحمدی در پایان گفت این طرح در هزار نقطه کشور اجرا خواهد شد و مجموعه تحت مدیریت او تلاش میکند تا سهم ۶۰۰ مگاواتی خود از کل برنامه ۳۰۰۰ مگاواتی نیروگاههای خورشیدی را محقق سازد.
More Stories
استخدام سالانه ۷۰۰ نیرو در دستورکار سازمان محیط زیست
صدور مجوز احداث نیروگاه خورشیدی ۳۰۰ مگاواتی در پایتخت
ایران به ۲۰۰۰ مگاوات ظرفیت نیروگاه تجدیدپذیر دست یافت