مسئول بسیج سازندگی ناحیه مقاومت بسیج سپاه شهرستان سرخه، از اجرای نخستین مزرعه خورشیدی با توان تولید بیش از یک مگاوات برق در ساعت در روستای صوفیآباد خبر داد. این پروژه با همکاری گروه جهادی شهید شاطری و مشارکت مردم انقلابی و ولایتمدار این روستا اجرایی خواهد شد.
«محمدجواد عبداللهی» با اشاره به اهمیت انرژی خورشیدی، گفت: «تابش خورشید یکی از عوامل کلیدی در عملکرد نیروگاههای خورشیدی است. مناطقی که از تابش مداوم و شدید خورشید برخوردارند، بازدهی بیشتری در تولید انرژی خواهند داشت. ایران نیز بهدلیل قرار گرفتن در کمربند خورشیدی جهان، پتانسیل بسیار بالایی برای بهرهبرداری از این انرژی پاک دارد.»
وی با بیان اینکه استقبال خوبی از این طرح شده است، افزود: «تاکنون بیش از ۲۰۰ نفر در این پروژه ثبتنام کردهاند. متقاضیان پس از معرفی به بانک، تسهیلات لازم برای خرید پنلهای خورشیدی را دریافت خواهند کرد. هر نفر مبلغ یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال وام با اقساط ماهانه ۲۰ میلیون ریال دریافت میکند و از درآمد حاصل از تولید برق نیز بهرهمند خواهد شد.»
عبداللهی تصریح کرد: «یک مزرعه خورشیدی یک مگاواتی میتواند در طول یک سال بین ۶ تا ۷ میلیارد تومان درآمد ایجاد کند که این مبلغ بین متقاضیان توزیع خواهد شد. البته تعرفه خرید برق هر سال افزایش مییابد و این میزان درآمد نیز بیشتر خواهد شد.»
وی همچنین به مزایای جانبی این طرح اشاره کرد و گفت: «با اجرای این پروژه، تعدادی از چاههای آب منطقه از مدار قطعی برق خارج خواهند شد و کشاورزان نیز از این اقدام بهرهمند میشوند.»
احداث مزرعه خورشیدی ۲۵۰ کیلوواتی
عبداللهی از برنامههای آینده برای احداث یک مزرعه خورشیدی ۲۵۰ کیلوواتی در مجموعه «خوشهداران» با مالکیت عربپناهان در پشت پلیسراه سرخه خبر داد و افزود: «این پروژه علاوه بر تولید برق، مشکل قطعی برق چاه این مجموعه را نیز حل خواهد کرد.»
تولید ۲ مگاوات برق در سال آینده
وی با اشاره به ثبت تعدادی پنلهای خورشیدی در بخش خانگی و مزرعههای خورشیدی در سال ۱۴۰۳، گفت: «مجموع برق تولیدی از این پنلها، شامل پروژههای شخصی، مزرعه صوفیآباد و خوشهداران، به حدود ۲ مگاوات در ساعت خواهد رسید.»
عبداللهی نیروگاههای خورشیدی را یکی از بهترین گزینهها برای تولید انرژی پاک و پایدار دانست و گفت: «کاهش هزینههای انرژی، تولید برق بدون آلودگی و بهرهبرداری آسان از مزایای این نیروگاههاست. البته چالشهایی مانند هزینههای اولیه بالا و وابستگی به تابش خورشید نیز وجود دارد. با برنامهریزی دقیق و استفاده از تجهیزات باکیفیت، این نیروگاهها میتوانند به یک سرمایهگذاری سودآور و پایدار تبدیل شوند.»
More Stories
اخطار قطع برق نیمساعته برای مشترکان پرمصرف در ایلام
ساتبا: تأمین اینورتر حداقل ۱۷۰۰ مگاوات مولد خورشیدی ادارات دولتی با تکیه بر تولید داخلی
راهاندازی نیروگاه خورشیدی چاه طلوع سبزدشت بافق