مدیرکل مهندسی و راهبری شبکه برق شرکت توانیر از تجهیز ۱۲۳۹ اداره دولتی به سیستمهای انرژی خورشیدی خبر داد و اعلام کرد که ظرفیت فعلی این تجهیزات به ۲۶ مگاوات رسیده است. وی تأکید کرد این ظرفیت باید تا پایان اجرای طرح به ۱۶۴۵ مگاوات افزایش یابد، چرا که براساس مصوبه دولت، ادارات موظفند ۲۰ درصد برق مصرفی خود را از منابع خورشیدی تأمین کنند.
رضا کفیلی با اشاره به اقدامات نظارتی برای کنترل مصرف برق در ادارات، توضیح داد که حدود ۱۰۰ هزار ساختمان اداری و خدمات عمومی در کشور به کنتورهای هوشمند تجهیز شدهاند که امکان نظارت بر بار مصرفی آنها از راه دور فراهم شده است.
وی افزود: «بر اساس مصوبه سال گذشته، واحدهای اداری باید در ساعات کاری (۶ تا ۱۳) مصرف خود را ۳۰ درصد نسبت به سال قبل کاهش دهند و پس از ساعت کاری نیز این کاهش باید به ۶۰ درصد برسد. در صورت عدم رعایت این الزامات، برق ساختمان مربوطه محدود یا قطع خواهد شد.»
مدیرکل مهندسی توانیر از بهرهگیری از فناوریهای پیشرفته برای نظارت بر مصرف انرژی خبر داد و گفت: «امسال با استفاده از سامانههای مبتنی بر هوش مصنوعی، مولفه سرمایشی تمامی ادارات را رصد میکنیم تا اطمینان حاصل شود دمای محیط کار از ۲۷ درجه سانتیگراد پایینتر نرود.» وی همچنین از فعالسازی بخش بسیج ادارات برای همکاری در کنترل مصرف انرژی خبر داد.
کفیلی به تشکیل گروههای پایش و نظارت در سراسر کشور اشاره کرد و توضیح داد که این گروهها نهتنها به ادارات، بلکه به اصناف و مشترکان پرمصرف خانگی نیز سرکشی میکنند و در مرحله نخست به ارائه راهنمایی میپردازند. وی خاطرنشان کرد که اعمال محدودیت تنها در صورت تداوم مصرف بالا انجام خواهد شد.
وی همچنین از انعقاد تفاهمنامه با نظام مهندسی ساختمان خبر داد و گفت: «این تفاهمنامه با هدف توجه به بهینهسازی مصرف انرژی و استفاده از انرژی خورشیدی در ساختمانهای نوساز منعقد شده است.» وی تأکید کرد که این اقدامات در راستای تحقق اهداف کلان کشور در زمینه مدیریت مصرف انرژی و توسعه پایدار انجام میشود.
More Stories
صدور مجوز احداث نیروگاه خورشیدی ۳۰۰ مگاواتی در پایتخت
ایران به ۲۰۰۰ مگاوات ظرفیت نیروگاه تجدیدپذیر دست یافت
پتانسیل ۱۶۰۰ مگاواتی نیروگاههای خورشیدی در ادارات کشور