کلین‌پست

رسانه تخصصی انرژی‌های پاک و محیط‌زیست

بزرگ‌ترین نیروگاه بادی کشور آماده عرضه اولیه در فرابورس

بزرگ‌ترین نیروگاه بادی کشور آماده عرضه اولیه در فرابورس

نیروگاه بادی منجیل به‌عنوان نخستین و بزرگ‌ترین نیروگاه تجدیدپذیر ایران، پس از سه دهه فعالیت موفق، آماده عرضه اولیه ۲۵ درصد از سهام خود در فرابورس شده است. این نیروگاه که در سال ۱۳۷۳ با نصب اولین توربین‌های ۳۰۰ کیلوواتی فعالیت خود را آغاز کرد، امروز با ۱۵۹ توربین فعال در چهار سایت منجیل، رودبار، هرزویل و سیاه‌پوش به ظرفیت عملیاتی ۹۲.۲ مگاوات رسیده است.

به گزارش کلین پست و به نقل از ایرنا، در راستای اصل ۴۴ قانون اساسی، کل سهام شرکت «تولید نیروی سبز منجیل» از طریق سازمان خصوصی‌سازی در دی‌ماه سال ۱۳۹۶ برای فروش به مزایده گذاشته شد و شرکت «امید تابان هور» به‌عنوان برنده مزایده و مالک جدید نیروگاه معرفی شد. بعد از گذشت سال‌ها تولید برق توسط این نیروگاه، حالا قرار است بخشی از سهام این نیروگاه در فرابورس کشور عرضه شود.

برهمین‌اساس طی روزهای اخیر، تحلیلگران بازار سرمایه در محل این نیروگاه حضور یافته و از نزدیک در جریان فرایندهای آن قرار گرفتند. «محمدتقی بابایی»، مدیرعامل و نایب‌رئیس گروه سرمایه‌گذاری انرژی امید تابان هور، از برنامه افزایش سرمایه از ۸ هزار میلیارد تومان به ۹.۵ هزار میلیارد تومان در دو سال آینده خبر داد. این نیروگاه که اکنون ۳۰ درصد برق بادی و ۱۰ درصد برق تجدیدپذیر کشور را تأمین می‌کند، در مسیر دستیابی به سهم ۳ درصدی از تولید برق پایدار کشور تا سال ۱۴۰۷ گام برمی‌دارد.

برنامه‌های آتی

شرکت تولید نیروی برق سبز منجیل به ریاست «احمد حقانی»، برنامه‌های توسعه بلندمدتی را در دست اجرا دارد که شامل خرید ۱۰ توربین جدید ۶۶۰ کیلوواتی، به‌روزرسانی سیستم‌های کنترل و مانیتورینگ و توسعه خطوط انتقال می‌شود. براساس سند راهبردی، ارزش کل این پروژه‌ها تا سال ۱۴۰۷ بالغ بر ۱.۴ میلیارد یورو برآورد شده که از طریق منابع مختلفی ازجمله عرضه‌های اولیه تأمین خواهد شد.

مکانیزم فروش برق در نیروگاه بادی منجیل

برق تولیدی این نیروگاه با قیمت ثابت ۴۹۵۰ تومان به‌ازای هر کیلووات‌ساعت مستقیماً به سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر (ساتبا) فروخته می‌شود. جالب اینکه قیمت خرید برق از این نیروگاه از ۳۴۰ تومان در ابتدا به حدود ۱۲ برابر افزایش یافته است؛ هرچند پیش‌بینی می‌شود این نرخ در دهه دوم قرارداد (از ۱۴۰۷) با ضریب ۰.۸ کاهش یابد.

این عرضه اولیه که تا پایان سال مالی جاری (۳۰ آذر ۱۴۰۴) انجام خواهد شد، نه‌تنها گامی مهم در توسعه بازار سرمایه کشور محسوب می‌شود، بلکه فرصتی استثنایی برای مشارکت عمومی در صنعت انرژی سبز ایران فراهم می‌کند. نیروگاه منجیل با سابقه درخشان خود در صرفه‌جویی ۹ میلیون یورویی سوخت فسیلی، الگویی موفق از توسعه پایدار انرژی در کشور به شمار می‌رود.

فراخوان ساتبا جهت شناسایی طرح‌های توسعه‌یافته نیروگاه بادی

About The Author