معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری با انتشار فراخوانی از شرکتهای دانشبنیان فعال در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر دعوت کرده است تا طرحهای نوآورانه خود را برای طراحی، ساخت و تولید صنعتی مبدلهای نیروگاههای خورشیدی ارائه دهند.
آغاز بومیسازی مبدلهای نیروگاه خورشیدی
به گزارش کلینپست، «تورج امرایی»، معاون توسعه شرکتهای دانشبنیان، با اشاره به ضرورت توسعه فناوریهای مرتبط با انرژی خورشیدی در کشور، اعلام کرد این طرح با هدف بومیسازی مبدلهای نیروگاههای خورشیدی تا توان ۳۵۰ کیلووات اجرا خواهد شد.
امرایی با تأکید بر اینکه کشورهای پیشرفته بهدلیل قیمت بالای انرژیهای فسیلی و تعهدات بینالمللی برای کاهش انتشار کربن بهسمت انرژیهای تجدیدپذیر حرکت کردهاند، خاطرنشان کرد: در ایران علاوه بر این عوامل، بحران کمبود برق نیز انگیزهای مضاعف برای توسعه نیروگاههای خورشیدی ایجاد کرده است.
وی با اشاره به ظرفیتهای کشور در این زمینه گفت: ایران با برخورداری از بیش از ۲۸۰ روز آفتابی در سال و تابش خورشیدی بین ۱۸۰۰ تا ۲۲۰۰ کیلوواتساعت بر مترمربع، پتانسیل بالایی برای تولید انرژی پاک دارد.
معاون توسعه شرکتهای دانشبنیان اعلام کرد شرکتهای دارای سابقه در طراحی و ساخت مبدلهای متصل به شبکه، منفصل از شبکه و هیبریدی میتوانند طرحهای خود را ارائه دهند. به گفته وی، معاونت علمی با استفاده از منابع ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانشبنیان، از طرحهای برگزیده حمایت مالی و فنی خواهد کرد. این حمایتها شامل ارائه مشاورههای تخصصی و تسهیل دسترسی به بازارهای داخلی و بینالمللی است.
امرایی با بیان اینکه مبدلهای نیروگاه خورشیدی از فناوریهای سطحبالا محسوب میشوند، تصریح کرد بومیسازی این تجهیزات با تکیه بر توان شرکتهای دانشبنیان نهتنها به حل بحران برق کمک میکند، بلکه گامی مؤثر در تقویت اقتصاد دانشبنیان خواهد بود.
وی از مهندسان و شرکتهای دانشبنیان دعوت کرد با مراجعه به وبسایت معاونت علمی و فناوری و ثبت طرحهای خود در سامانه khedmat.isti.ir، در این طرح ملی مشارکت کنند.
همچنین بخوانید: حمایت وزارت صمت و نیرو از برنامههای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر
More Stories
استخدام سالانه ۷۰۰ نیرو در دستورکار سازمان محیط زیست
صدور مجوز احداث نیروگاه خورشیدی ۳۰۰ مگاواتی در پایتخت
ایران به ۲۰۰۰ مگاوات ظرفیت نیروگاه تجدیدپذیر دست یافت