اردیبهشت ۹, ۱۴۰۴

کلین‌پست

رسانه تخصصی انرژی‌های پاک و محیط‌زیست

تأمین تجهیزات ۷۰۰ مگاوات از نیروگاه‌های خورشیدی از داخل کشور

«محسن طرزطلب»، معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر از برنامه‌های وزارت نیرو برای توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر خبر داد و گفت: با وجود تلاش‌ها برای تقویت زنجیره تأمین داخلی، در حال حاضر تنها امکان تأمین تجهیزات ۷۰۰ مگاوات از نیروگاه‌های تجدیدپذیر در داخل کشور وجود دارد. این در حالی است که تا قبل از پیک مصرف سال آینده، باید ۳۵۰۰ مگاوات نیروگاه جدید وارد مدار شود.

به گفته طرزطلب، از ابتدای دولت چهاردهم تاکنون، ۴۰۰ مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر کشور افزوده شده و برنامه‌ریزی شده است که تا قبل از پیک مصرف سال آینده، ۳۵۰۰ مگاوات نیروگاه جدید وارد مدار شود. همچنین، قراردادهای ساخت این نیروگاه‌ها منعقد شده و تأمین منابع مالی آنها در دستور کار قرار دارد.

طرزطلب با اشاره به محدودیت‌های تولید داخلی، گفت: ما خواهان خرید تمامی پنل و اینتورتورهای ساخت داخل هستیم و هر کدام از تولیدکنندگان داخلی ظرفیت تولید داشته باشند قراردادهای خرید را با آنها امضا می کنیم. اما در حال حاضر ظرفیت موجود در کشور جوابگوی نیاز کشور نیست.

وی افزود: قراردادی با یکی از شرکای خارجی برای تأمین تجهیزات نیروگاه‌ها امضا شده است، اما به دلیل شرایط تحریمی، نمی‌توانم نام کشور طرف قرارداد را اعلام کنم.

تأمین مالی پروژه‌ها

  • صندوق توسعه ملی تأمین مالی یکی از نیروگاه‌ها به ارزش ۵۵۰ میلیون دلار و ظرفیت ۱۵۰۰ مگاوات را انجام داده است.
  • تأمین مالی سه پروژه دیگر با مجموع ظرفیت حدود ۲۵۰۰ مگاوات نیز در دستور کار بانک‌ها قرار گرفته است.

طرزطلب درباره پروژه‌های نیروگاهی که توسط نهادهای دولتی مانند مس، فولاد مبارکه و گل‌گهر در حال اجراست، گفت: این نیروگاه‌ها به احتمال زیاد قبل از پیک امسال وارد مدار می‌شوند، اما سایر پروژه‌های دولتی بعید است به پیک امسال برسند.

الزام صنایع پرمصرف به استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر

وی با اشاره به قانون الزام صنایع پرمصرف به تأمین برق خود تا پایان سال ۱۴۰۴، گفت: این الزام قانونی است و وزارت نیرو پس از این تاریخ تعهدی برای تأمین برق صنایع در زمان پیک مصرف ندارد.

طرزطلب از امضای قراردادی برای تعویض لامپ‌های خیابان‌های مشهد با لامپ‌های LED خبر داد و گفت: «با اجرای این پروژه، حدود ۲۵ مگاوات در مصرف برق صرفه‌جویی می‌شود. این کاهش مصرف همچنین باعث کاهش مصرف گاز مورد نیاز برای تولید برق نیز خواهد شد.»

About The Author