اردیبهشت ۹, ۱۴۰۴

کلین‌پست

رسانه تخصصی انرژی‌های پاک و محیط‌زیست

صندوق کارآفرینی امید: تسهیلات برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی کوچک مقیاس

صندوق کارآفرینی امید: تسهیلات برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی کوچک مقیاس

صندوق کارآفرینی امید با امضای تفاهم‌نامه با ساتبا، برنامه‌ریزی برای توسعه نیروگاه‌های خورشیدی در مناطق مستعدی مانند خوزستان و فارس را آغاز کرده است. این طرح که با تسهیلات ۸۰۰ میلیارد ریالی همراه است، هدف سه‌گانه «امنیت انرژی، کاهش آلایندگی و اشتغال‌زایی» را دنبال می‌کند.

مهندس قنبری، کارشناس ارشد انرژی‌های تجدیدپذیر، با اشاره به ظرفیت بالای تابش خورشید در برخی مناطق کشور، اظهار داشت: راندمان نیروگاه‌های خورشیدی در مناطقی با پتانسیل بالا بسیار مطلوب است. این طرح‌ها علاوه بر کاهش آلاینده‌های زیست‌محیطی، می‌توانند منبع درآمدی پایدار برای جوامع محلی ایجاد کنند.

وی افزود که توسعه این نیروگاه‌ها موجب ایجاد اشتغال مستقیم و غیرمستقیم در مراحل نصب، بهره‌برداری و نگهداری می‌شود و از سوی دیگر، با کاهش بار شبکه سراسری برق، به پایداری بیشتر سیستم توزیع انرژی کمک می‌کند.

در همین راستا، صندوق کارآفرینی امید به منظور توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر و رفع ناترازی انرژی، با سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری برق (ساتبا) تفاهم‌نامه همکاری امضا کرده است. براساس این توافق، نیروگاه‌های خورشیدی با ظرفیت ۱۰۰ تا ۱۰۰۰ کیلووات احداث یا توسعه خواهند یافت.

کتایون داولو، مدیر ارزیابی طرح‌های صندوق کارآفرینی امید، با تأکید بر اهداف این تفاهم‌نامه، گفت: این اقدام در راستای ارتقای امنیت انرژی، پدافند غیرعامل، کاهش گازهای گلخانه‌ای و توسعه انرژی سبز انجام شده است. وی از بررسی پرداخت تسهیلات ۸۰۰ میلیارد ریالی برای اجرای این پروژه‌ها خبر داد و افزود که این تسهیلات به‌زودی پرداخت خواهد شد.

استان فارس؛ پیشرو در توسعه انرژی‌های پاک

پارسائیان، مدیر صندوق کارآفرینی استان فارس، نیز با اشاره به پتانسیل بالای این استان در تولید انرژی‌های پاک، از شناسایی ۴ مزرعه پنل خورشیدی در شهرستان اقلید خبر داد. وی تصریح کرد: پرداخت تسهیلات به متقاضیان واجد شرایط (اشخاص حقیقی و حقوقی معرفی‌شده توسط ساتبا) انجام می‌شود که ازجمله شرایط آن، نداشتن بدهی غیرجاری، رعایت محدوده سنی ۱۸ تا ۷۰ سال و دوره بازپرداخت حداکثر پنج ساله است.

بخوانید: تأمین اینورتر حداقل ۱۷۰۰ مگاوات مولد خورشیدی ادارات دولتی با تکیه بر تولید داخلی

About The Author