اردیبهشت ۹, ۱۴۰۴

کلین‌پست

رسانه تخصصی انرژی‌های پاک و محیط‌زیست

تصویب لایحه عضویت ایران در اتحادیه بین‌المللی انرژی خورشیدی در مجلس  

در جلسه علنی روز چهارشنبه (۱۵ اسفندماه) مجلس شورای اسلامی، گزارش کمیسیون انرژی درباره لایحه عضویت ایران در اتحادیه بین‌المللی انرژی خورشیدی (ISA) مورد بررسی قرار گرفت. نمایندگان با ۱۵۸ رأی موافق، ۸۳ رأی مخالف و یک رأی ممتنع از مجموع ۲۴۹ نماینده حاضر، با کلیات این لایحه موافقت کردند.

 اظهارات موافقان و مخالفان لایحه

«علیرضا سلیمی» (نماینده تهران و مخالف لایحه)؛ وی با اشاره به ارتباط این لایحه با معاهده پاریس، اظهار داشت: عضویت در این اتحادیه کشور را در چهارچوب معاهده پاریس قرار می‌دهد و این موضوع می‌تواند به‌جای کاهش گازهای گلخانه‌ای، به کاهش توسعه کشور منجر شود. این لایحه آسیب‌زا است و محدودیت‌هایی برای کشور ایجاد می‌کند.

«مالک شریعی نیاسر» (نماینده تهران و موافق لایحه)؛ وی با تأکید بر مفید بودن این لایحه برای کشور، گفت: «این معاهده به انرژی‌های تجدیدپذیر می‌پردازد و محدودیتی برای کشور ایجاد نمی‌کند. توسعه انرژی خورشیدی ضروری است و این لایحه به ما کمک می‌کند تا از ظرفیت‌های این حوزه بهتر استفاده کنیم.»

«حسین علی حاجی دلیگانی» (نماینده شاهین‌شهر و مخالف لایحه)؛ وی با اشاره به اشاره‌های لایحه به معاهده پاریس، گفت: ما اصل معاهده پاریس را دچار اشکال می‌دانیم و این لایحه نیز می‌تواند آسیب‌زا باشد. همچنین هیچ تضمینی وجود ندارد که دانش فنی مورد ادعا در اختیار ما قرار گیرد، درحالی‌که ما ملزم به ارائه یافته‌های علمی خود به دیگران هستیم. بنابراین آسیب زیان‌بار آن برای کشور برای ما بیشتر است.

«روح‌الله عباس‌پور» (نماینده قزوین و موافق لایحه)؛ وی با اشاره به اهمیت همگرایی بین‌المللی، گفت: دشمنان در پی منزوی کردن ایران هستند، اما این معاهده به تأمین منافع ملی و همگرایی اصولی کمک می‌کند. از طرفی دشمن کشور را تحریم می‌کند و از طرف دیگر ما هم در پی خود تحریمی هستیم.

«کاظم دلخوش اباتری» (معاون امور تقنینی معاونت امور مجلس ریاست جمهوری و نماینده دولت)؛ وی با اشاره به اهداف توسعه انرژی خورشیدی در برنامه پنجم توسعه، گفت: با وجود پیش‌بینی دستیابی به ۵ هزار مگاوات انرژی خورشیدی، این هدف محقق نشد. این معاهده ارتباطی با معاهده پاریس ندارد و کار آن به انجمن مربوط است و انجمن حمایت مالی و غیره از کشورهای عضو انجام می‌دهد. برای تحقق بیشتر منافع ملی و همگرایی در فضای بین‌الملل، باید ایران در معاهده‌های بین‌المللی عضویت داشته و این معاهده را به امضا برساند و موضوع تأمین مالی از مسائل بسیار مهمی در انرژی خورشیدی است که باید موردتوجه قرار گیرد.

About The Author