کمیسیون تجارت بینالمللی آمریکا با استناد به آسیبهای واردشده به تولیدکنندگان داخلی در اثر ورود انبوه پنلهای خورشیدی ارزانقیمت از چهار کشور آسیای جنوب شرقی، موافقت خود را با اعمال تعرفههای سنگین بر این محصولات اعلام کرد.
به گزارش کلین پست، این تصمیم که امروز (چهارشنبه) به تصویب رسید، وزارت بازرگانی آمریکا را موظف میکند تعرفههای ضددامپینگ و جبرانی را علیه واردات پنلهای خورشیدی از تایلند، کامبوج، مالزی و ویتنام اعمال کند.
این رأی پایانی بر یک سال بررسی پروندهای بود که در آن تولیدکنندگان آمریکایی، شرکتهای چینی را متهم کرده بودند که با استفاده از کارخانههای کشورهای مذکور، بازار آمریکا را با محصولات ارزانقیمت اشباع کردهاند. این تصمیم در ادامه سیاستهای حمایتی دولت آمریکا، بهویژه در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ اتخاذ شده است که با هدف حفاظت از صنایع داخلی، بر اعمال تعرفه بر کالاهای وارداتی تأکید داشت.
براساس قوانین آمریکا، وزارت بازرگانی تنها در صورتی مجاز به اعمال تعرفه است که کمیسیون تجارت بینالمللی تشخیص دهد صنایع داخلی در معرض آسیب ناشی از رقابت ناعادلانه شرکتهای خارجی دریافتکننده یارانه قرار دارند. پرونده فعلی توسط دو شرکت «هانوا سلز» کرۀ جنوبی و «فرست سولار» آمریکایی طرح شده بود که هدف خود را حفاظت از سرمایهگذاریهای کلان در صنعت تولید پنلهای خورشیدی آمریکا عنوان کردهاند.
تعرفههای جدید آمریکا علیه واردات پنل خورشیدی چه تأثیری خواهد داشت؟
درحالیکه بیشتر پنلهای خورشیدی نصب شده در آمریکا از کشورهای آسیایی تأمین میشود، اتحادیه صنایع انرژی خورشیدی آمریکا هشدار داده است که این تعرفههای جدید با افزایش هزینههای خرید تجهیزات، در نهایت به ضرر تولیدکنندگان داخلی تمام خواهد شد. ابگیل راس هاپر، رئیس این اتحادیه، این تصمیم را برای کل صنعت انرژی خورشیدی آمریکا نگرانکننده توصیف کرد و افزود که اعمال لایههای اضافی تعرفه، هزینههای تولید را افزایش داده و اجرای پروژهها و توسعه ظرفیتهای داخلی را با مشکل مواجه خواهد کرد.
همچنین بخوانید: رشد سریع انرژی خورشیدی در پاکستان؛ پاکستان چگونه این انقلاب سبز را رقم زد؟
More Stories
کشف منبع جدید نفت و گاز در پاکستان
رکوردشکنی دوباره چین در انرژیهای تجدیدپذیر
گزارش تحلیلی: جنگ ایران و اسرائیل وابستگی پرریسک کشورهای آسیایی به سوختهای فسیلی ایران را آشکار کرد