مدیر برنامه توسعه فناوریهای میکرو اعلام کرد ایران با تلاش فناوران داخلی و حمایتهای ستاد نانو و میکرو موفق به تولید صنعتی سلولهای خورشیدی سایز بزرگ شده است. به گفته وی، حمایت از نسل جدید این سلولها و توسعه فناوریهای مرتبط با باتریهای پیشرفته در دستور کار قرار دارد.
به گزارش خبرگزاری مهر، «مهدی نادری»، مدیر برنامه توسعه فناوریهای میکرو، درباره برنامههای ستاد در حوزه سلولهای خورشیدی و باتریهای لیتیومی اعلام کرد: با پژوهشهای متمرکز، به پروتایپهای موفق درزمینه سلولهای خورشیدی نسل جدید و همچنین فناوریهای نوین باتری، ازجمله لیتیومی، سدیمی، منیزیومی، آلومینیومی و ابرخازنها دست یافتهایم.
نادری ضمن اشاره به دستیابی به تولید صنعتی سلولهای خورشیدی سایز بزرگ افزود: ستاد نانو و میکرو از شرکتهای فعال در حوزه تجهیزات و فناوری پلاسما برای حمایت از توسعه این فناوری در مرحله اسکیلآپ حمایت میکند.
وی در تشریح برنامههای ستاد برای توسعه فناوری باتریهای لیتیوم-یون، موارد زیر را برشمرد:
«رصد فناوری و ترسیم نقشه راه توسعه، حمایت از ۱۰ طرح پژوهشی کاربردی و ۸ هسته فناور، توانمندسازی تیمهای تحقیقاتی و تجهیز ۳ آزمایشگاه تخصصی، بومیسازی ۵ تجهیزات اصلی تحقیق و توسعه باتری، احداث مرکز نوآوری باتری و ایجاد شبکه دانشی میان فعالان فناوری»
نادری تصریح کرد: تولید صنعتی سلولهای خورشیدی سایز بزرگ با استفاده از ظرفیت مرکز توسعه صنعتی و برندسازی دو شرکت فعال در حوزه باتریها و ابرخازنها از دیگر دستاوردهای ستاد است. این شرکتها موفق به فروش پتنت و محصولات خود درزمینه فناوریهای ذخیرهسازی انرژی شدهاند.
نادری همچنین از تجاریسازی نانوبایوسنسورهای تشخیص سرطان خبر داد و گفت: ستاد از ایجاد شرکتهای نوپا درزمینه ساخت بایوسنسورهای تشخیصی و اندازهگیری و همچنین سنسورهای پوشیدنی حمایت کرده است. ایران اکنون به یکی از بازیگران اصلی در شبکههای حسگری تبدیل شده و صادرات بایوسنسورها و نانوسنسورهای تولید داخل آغاز شده است.
این دستاوردها ایران را در مسیر خودکفایی در تولید انرژیهای تجدیدپذیر و فناوریهای نوین ذخیرهسازی قرار داده و درعینحال، جایگاه کشور را بهعنوان بازیگری مهم در حوزه فناوریهای پیشرفته تثبیت کرده است.
More Stories