براساس آخرین آمار سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق (ساتبا)، ظرفیت نیروگاههای تجدیدپذیر کشور تا پایان فروردینماه سال جاری به ۱۶۳۷.۹۲ مگاوات رسیده است. این رشد درحالی صورت گرفته که دولت چهاردهم با توجه به ناترازی انرژی، توسعه این بخش را در اولویت قرار داده است.
رئیسجمهور بارها بر ضرورت گسترش انرژیهای تجدیدپذیر تأکید کرده و اخیراً با صدور دستوری، ادارات دولتی را موظف به تأمین بخشی از برق مصرفی خود از طریق انرژی خورشیدی کرده است.
در سبد انرژیهای تجدیدپذیر کشور، نیروگاههای خورشیدی با ۸۷۰.۳۱ مگاوات (۶۹ درصد) بیشترین سهم را دارند. پس از آن نیروگاههای بادی با ۳۷۶.۳ مگاوات (۲۳ درصد) و نیروگاههای برقآبی کوچک با ۱۰۴.۰۴ مگاوات (۶ درصد) قرار دارند. سهم نیروگاههای زیستتوده و توربینهای انبساطی بهترتیب ۲۲.۱۳ مگاوات (۲ درصد) و ۹.۶ مگاوات (۱ درصد) است.
عباس علیآبادی، وزیر نیرو، از رشد قابل توجه تولید نیروگاههای تجدیدپذیر از ۳۰۰ مگاوات در سال گذشته به ۷۰۰ مگاوات در سال جاری خبر داده است. با این حال، سهم انرژیهای تجدیدپذیر از کل تولید برق کشور هنوز حدود ۰.۷ درصد است. دولت امیدوار است با رفع موانع موجود و تشویق سرمایهگذاریها، شتاب بیشتری به توسعه انرژیهای پاک در کشور بدهد.
همچنین بخوانید: بیش از ۱۲ هزار مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی تا یک ماه آینده وارد مدار میشود
More Stories
استخدام سالانه ۷۰۰ نیرو در دستورکار سازمان محیط زیست
صدور مجوز احداث نیروگاه خورشیدی ۳۰۰ مگاواتی در پایتخت
ایران به ۲۰۰۰ مگاوات ظرفیت نیروگاه تجدیدپذیر دست یافت