شرکت توانیر برنامههای بلندپروازانهای برای توسعه شبکه هوشمند برق کشور دارد. مدیرکل دفتر هوشمندسازی و فناوریهای نوین این شرکت، از برنامهریزی برای نصب ۹ میلیون کنتور هوشمند تا مهرماه ۱۴۰۵ خبر داد.
به گزارش کلینپست، این طرح که در قالب ۱۴ مگاپروژه دولت برای مدیریت ناترازی برق تعریف شده است، نقش کلیدی در تحقق اهداف برنامه هفتم توسعه ایفا میکند. براساس این برنامه، پیشبینی شده است تا ۹۰ درصد انرژی الکتریکی کشور با استفاده از کنتورهای هوشمند قرائت شود.
«حامد احمدی»، مدیرکل دفتر هوشمندسازی و فناوریهای نوین شرکت توانیر، با اشاره به روند اجرایی این پروژه توضیح داد: از ابتدای دولت چهاردهم، ۱۴ مگاپروژه برای مدیریت ناترازی برق تعریف شد که یکی از این مگاپروژهها، توسعه کنتورهای هوشمند و هوشمندسازی است. از ابتدای کار تاکنون، تعداد کنتورهای هوشمند از ۳ میلیون به حدود ۵ میلیون افزایش یافته و برنامهریزی شده است که تا پایان سال جاری به ۷ میلیون کنتور برسد و تا انتهای مهر ۱۴۰۵ نیز اهداف برنامه محقق شود.
براساس این برنامه، توزیع این کنتورها بهگونهای است که از بین ۹ میلیون کنتور هوشمند، ۷ میلیون دستگاه به مشترکان خانگی، یک میلیون به بخش تجاری و یک میلیون دیگر به بخشهای صنعتی، کشاورزی و اداری اختصاص خواهد یافت. به گفته احمدی، برای تحقق این هدف حدود ۳۵ همت منابع مالی نیاز است که بخشی از آن تأمین شده و مابقی با حمایتهای دولت، تأمین خواهد شد.
همچنین بخوانید: پایش هوشمند مصرف برق مشترکان پرمصرف با استفاده از کنتورهای هوشمند و فناوریهای نوین
نکته قابلتوجه در این طرح، تأکید بر تولید داخلی تجهیزات است. به گفته احمدی، بهجز تراشههای الکترونیکی، تمامی قطعات مورد نیاز این کنتورها در داخل کشور تولید میشود که نشاندهنده توانمندی صنایع داخلی در این حوزه است.
اجرای این پروژه نهتنها به مدیریت بهتر مصرف برق کمک میکند، بلکه نقش مؤثری در کاهش ناترازی انرژی و بهینهسازی شبکه توزیع خواهد داشت. شرکت توانیر امیدوار است با حمایتهای دولت و همکاری بخشهای مختلف، این طرح ملی را در زمان تعیینشده به سرانجام برساند.
More Stories
صدور مجوز احداث نیروگاه خورشیدی ۳۰۰ مگاواتی در پایتخت
ایران به ۲۰۰۰ مگاوات ظرفیت نیروگاه تجدیدپذیر دست یافت
پتانسیل ۱۶۰۰ مگاواتی نیروگاههای خورشیدی در ادارات کشور