نشست تخصصی بررسی راهکارهای توسعه نیروگاههای خورشیدی دستگاههای اجرایی با حضور محسن طرزطلب، معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق (ساتبا) به همراه نمایندگان دستگاههای اجرایی در سالن شهید مطهری ساتبا برگزار شد.
به گزارش کلین پست، در این نشست موضوعات کلیدی شامل الزامات اجرایی مصوبه هیئت دولت درخصوص احداث نیروگاههای تجدیدپذیر، فرایند تأمین تجهیزات نیروگاههای خورشیدی، نحوه همکاری با پیمانکاران تأییدشده و برنامهریزی زمانی اجرای پروژهها مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
محسن طرزطلب در این نشست با اشاره به پیگیری مستمر رئیسجمهور از روند اجرای این پروژهها اظهار داشت: «پس از بررسیهای کارشناسی در سطح وزارتخانهها و دستگاههای اجرایی، در نهایت طرحی در هیئت دولت به تصویب رسید که براساس آن، تمام دستگاههای دولتی موظف به اجرای سریع پروژههای نیروگاههای تجدیدپذیر شدهاند.»
جعفر محمدنژاد سیگارودی، معاون سرمایهگذاری ساتبا نیز در این نشست با تشریح آخرین دستورالعملهای وزارت نیرو تأکید کرد: «احداث نیروگاههای خورشیدی با حداقل ظرفیت ۵ کیلووات توسط هر دستگاه میتواند درمجموع ظرفیت قابل توجهی به شبکه برق کشور اضافه کند.»
براساس گزارشهای ارائهشده در این نشست، دستگاههای اجرایی موظف شدهاند لیست مشترکان اداری خود را از طریق شرکتهای توزیع برق به ساتبا اعلام کنند. سازمان برنامه و بودجه کشور نیز آمادگی خود را برای تأمین منابع مالی این پروژهها در بودجه سال آینده اعلام کرده است.
در این جلسه نمایندگان دستگاههای اجرایی سؤالات و ابهامات خود را در زمینه انتخاب پیمانکار، تأمین تجهیزات و برنامهریزی زمانی مطرح کردند. مسئولان ساتبا در پاسخ تأکید کردند که اگرچه فهرست پیمانکاران تأییدشده در سایت این سازمان موجود است، اما دستگاهها ملزم به استفاده از این پیمانکاران نبوده و میتوانند از متخصصان ذیصلاح دیگر نیز استفاده کنند.
همچنین در این نشست پیشنهاد شد دستگاهها میتوانند با تأمین تجهیزات و در صورت پایین بودن هزینه ساختگاه (زیر دو میلیارد تومان)، در مدت کوتاهی نسبت به احداث نیروگاههای خورشیدی اقدام کنند. استفاده از اینورترهای هیبریدی و شروع پروژهها با نیروگاههای کوچک ۵ کیلوواتی که ظرف دو هفته قابل اجرا هستند، از دیگر پیشنهادهای مطرح شده بود.
ساتبا: تأمین اینورتر حداقل ۱۷۰۰ مگاوات مولد خورشیدی ادارات دولتی با تکیه بر تولید داخلی
در پایان نشست، با پاسخگویی به سؤالات و رفع ابهامات نمایندگان دستگاههای اجرایی، زمینه برای اجرای عملیاتی این پروژهها فراهم شد. پیشنهاد برگزاری جلسات توجیهی برای مسئولان استانی و ایجاد مکانیزمهای نظارتی برای نگهداری نیروگاهها پس از بهرهبرداری از دیگر مواردی بود که در این نشست مورد تأکید قرار گرفت.
More Stories
استخدام سالانه ۷۰۰ نیرو در دستورکار سازمان محیط زیست
صدور مجوز احداث نیروگاه خورشیدی ۳۰۰ مگاواتی در پایتخت
ایران به ۲۰۰۰ مگاوات ظرفیت نیروگاه تجدیدپذیر دست یافت