به گفته معاون سرمایهگذاری ساتبا، هزینه تولید برق خورشیدی یکسوم برق فسیلی بوده و سرمایهگذاری در حوزه تجدیدپذیرها کاملاً بهصرفه و ضروری است.
به گزارش کلین پست، جعفر محمدنژاد سیگارودی، معاون سرمایهگذاری سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق (ساتبا)، در برنامه میز اقتصاد شبکه خبر با اشاره به تحولات جهانی در حوزه انرژی اظهار داشت: «آمارها نشان میدهد از سال ۲۰۱۲ به بعد، گرایش جهانی به سمت انرژیهای تجدیدپذیر به شدت افزایش یافته و از سال ۲۰۱۷ سرمایهگذاری در این بخش تقریباً ۲ برابر حوزه سوختهای فسیلی بوده است.»
وی با تأکید بر مزیت اقتصادی انرژیهای تجدیدپذیر افزود: «هزینه تمامشده واقعی تولید هر کیلوواتساعت برق خورشیدی درحالحاضر یکسوم هزینه تولید برق از سوختهای فسیلی است. این ارقام بهوضوح نشان میدهد سرمایهگذاری در حوزه تجدیدپذیرها کاملاً بهصرفه و ضروری است.»
سیگارودی به ظرفیت فعلی ۱۷۰۰ مگاواتی نیروگاههای تجدیدپذیر در کشور اشاره کرد که عمدتاً شامل نیروگاههای خورشیدی و بادی است. وی با بیان اینکه برنامه ششم توسعه هدف ۵۰۰۰ مگاواتی را دنبال میکرد، تصریح کرد: «بهدلیل چالشهای اقتصادی، این هدف محقق نشد، اما امسال با توجه به تأکید ویژه رئیسجمهور و مزایای نیروگاههای خورشیدی ازجمله امکان راهاندازی سریع و هزینه کمتر، برنامههای ویژهای در دست اجرا داریم.»
جذابیتهای سرمایهگذاری
معاون ساتبا با اشاره به تسهیلات ویژه برای سرمایهگذاران عنوان کرد: در مدل قراردادهای خرید تضمینی ۲۰ ساله که برای نیروگاههای کوچکمقیاس مطرح شده، بازگشت سرمایه برای سرمایه گذاران کمتر از ۴ سال است و این شرایط بسیار خوبی را برای سرمایه گذاران در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر فراهم میکند. در بخش نیروگاههای حمایتی برای اقشار کمبرخوردار نیز قراردادهای تعریف شده که بازگشت سرمایه آن ۲ تا ۲.۵ سال برآورد میشود. همچنین، مدلی راهاندازی شده است که تولیدکننده برق و یا متقاضی که با ساتبا قرارداد دارد، میتواند برق تولیدی خود را در بازار تابلوی برق سبز بورس انرژی عرضه کند و مشتریان بتوانند آن را با قیمتهای جذابی خریداری کنند.
سیگارودی افزود: براساس تعاملاتی که با برخی از مراجع آزمایشگاهی کشور داریم، به متقاضیانی که با ساتبا قرارداد خرید تضمینی و عرضه برق امضا میکنند اجازه نخواهیم داد از تجهیزات با راندمان پایین و غیراستاندارد استفاده کنند. ساتبا نظارت میدانی بر اجرای پروژههای نیروگاهی متقاضیان دارد.
وی با اشاره به موانع پیشرو افزود: «تداوم تحریمها و محدودیتهای مالی از چالشهای اصلی هستند، اما با حل مشکلات اقتصادی و دسترسی به منابع مالی ارزانتر، میتوانیم بخش قابلتوجهی از اهداف برنامه هفتم توسعه در حوزه تجدیدپذیرها را محقق کنیم.»
سیگارودی خاطرنشان کرد که در صورت رفع این موانع، ایران میتواند به سهم ۳۰ تا ۳۵ درصدی انرژیهای تجدیدپذیر در سبد تولید برق کشور که میانگین کشورهای توسعهیافته است، دست یابد.
این مقام مسئله در پایان با اشاره به استقبال گسترده از نیروگاههای خورشیدی در بخشهای صنعتی، کشاورزی و خانگی، ابراز امیدواری کرد که با تداوم این روند، ایران بتواند از مزایای انرژیهای پاک بهویژه در مدیریت پیک مصرف تابستانی بهرهمند شود.
More Stories
استخدام سالانه ۷۰۰ نیرو در دستورکار سازمان محیط زیست
صدور مجوز احداث نیروگاه خورشیدی ۳۰۰ مگاواتی در پایتخت
ایران به ۲۰۰۰ مگاوات ظرفیت نیروگاه تجدیدپذیر دست یافت