کلین‌پست

رسانه تخصصی انرژی‌های پاک و محیط‌زیست

مجهز شدن ​۲۳ دستگاه اجرایی کهگیلویه و بویراحمد به سامانه انرژی خورشیدی

مجهز شدن ​۲۳ دستگاه اجرایی کهگیلویه و بویراحمد به سامانه انرژی خورشیدی

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کهگیلویه و بویراحمد از پیشرفت‌های قابل توجه این استان در زمینه توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر خبر داد. براساس گزارش‌ها، تاکنون ۲۳ دستگاه اجرایی استان با نصب نیروگاه‌های خورشیدی و تولید ۴۰۵ کیلووات برق، بخشی از نیاز انرژی خود را تأمین کرده‌اند. با بهره‌برداری از نیروگاه‌های جدید، ظرفیت تولید انرژی خورشیدی استان به ۱.۷۵ مگاوات خواهد رسید.

به گزارش کلین پست و به نقل از پاون، در میان دستگاه‌های اجرایی استان، سازمان‌هایی مانند بهزیستی، بانک ملی، شرکت آب و فاضلاب، شرکت توزیع نیروی برق و پزشکی قانونی پیشگام شده‌اند و بخشی از برق مصرفی خود را از طریق نیروگاه‌های خورشیدی تأمین می‌کنند. این حرکت در راستای سیاست‌های کلی دولت برای کاهش وابستگی به شبکه سراسری برق و توسعه پایدار انرژی صورت گرفته است.

«رسول روستایی»، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان، از برنامه‌های بلندپروازانه برای توسعه بیشتر این بخش خبر داد و گفت: «با اجرای نیروگاه‌های خورشیدی جدید در ۲۱ دستگاه اداری با اعتبار ۴۶۰ میلیارد ریال، ظرفیت تولید انرژی خورشیدی در بخش اداری استان ۱.۳ مگاوات افزایش خواهد یافت.» وی همچنین اشاره کرد که برای تأمین ۲۰ درصد از برق مصرفی ادارات استان، نیاز به احداث ۹.۵ مگاوات نیروگاه خورشیدی با اعتبار ۳۸۰۰ میلیارد ریال است که در صورت تحقق، سهم انرژی تجدیدپذیر در بخش اداری از ۴ درصد به ۱۸ درصد خواهد رسید.

الزامات قانونی و مشوق‌ها

روستایی به دستور استاندار مبنی بر تأمین اعتبار احداث نیروگاه‌های خورشیدی از محل اعتبارات ملی اشاره کرد و هشدار داد در صورت عدم اجرای این طرح، شرکت توزیع برق مجاز است صورت‌حساب برق ادارات را با نرخ تابلوی سبز بورس (با افزایش بیش از ۲۰ برابری) صادر کند.

وی همچنین از برنامه‌های تشویقی برای بخش‌های صنعتی و کشاورزی خبر داد و گفت: «در بخش صنعت، با مشارکت اداره صمت و شهرک‌های صنعتی و یکی از بانک‌ها، پروژه‌ای ۲.۴ مگاواتی درحال اجراست. در بخش کشاورزی نیز مشترکانی که نیروگاه خورشیدی احداث کنند، از معافیت برنامه‌های خاموشی و درآمد پایدار بهره‌مند خواهند شد.»

با تداوم این روند، استان می‌تواند گام‌های مؤثری در جهت کاهش ناترازی انرژی و تحقق اهداف توسعه پایدار بردارد.

همچنین بخوانید: ایران به ۲۰۰۰ مگاوات ظرفیت نیروگاه تجدیدپذیر دست یافت

About The Author