سازمان انرژیهای تجدیدپذیر (ساتبا) با هشدار درباره فعالیت کلاهبرداران در فضای مجازی، از مردم خواست تنها از طریق سامانههای رسمی وزارت نیرو برای نصب نیروگاههای خورشیدی خانگی اقدام کنند. این هشدار در پی افزایش تبلیغات فریبنده برای جذب سرمایههای مردمی با وعدههای درآمدزایی غیرواقعی صورت میگیرد.
با استقبال روزافزون مردم از مشارکت در احداث نیروگاههای تجدیدپذیر، برخی سودجویان با انتشار پیامهای فریبنده در فضای مجازی، اقدام به جذب سرمایههای مردمی با وعدههای غیرواقعی کردهاند. سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق ایران (ساتبا) به شهروندان هشدار داده است که از هرگونه مشارکت خارج از چارچوبهای قانونی خودداری کنند.
متقاضیان مشارکت در توسعه انرژیهای پاک و تولید برق از طریق نصب نیروگاههای خورشیدی مقیاس کوچک (انشعابی و حمایتی) روی پشتبام یا حیاط منازل، باید صرفاً از طریق درگاه ملی مجوزها و سامانه مهرسان تحت نظارت شرکتهای توزیع برق اقدام کنند. این سامانهها بهعنوان تنها مراجع رسمی و قانونی مورد تأیید وزارت نیرو و دولت شناخته میشوند.
ساتبا با اشاره به افزایش فراخوانهای جعلی و تبلیغات غیرمجاز برای جذب سرمایه در پروژههای انرژی خورشیدی، از مردم خواسته است بههیچوجه در این طرحهای مشکوک مشارکت نکنند. این سازمان تأکید کرده که هرگونه ادعای درآمدزایی از طریق فروش برق به دولت، بدون تأیید صلاحیت از سوی ساتبا، فاقد اعتبار است و ممکن است به حقوق عمومی و بیتالمال آسیب وارد کند.
همچنین برای خانوادههای مددجوی تحت پوشش نهادهای حمایتی مانند بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی (ره)، فرایند ثبتنام در طرح نیروگاههای خورشیدی مشابه نیروگاههای انشعابی تعریف شده است. این خانوادهها باید حتماً مورد تأیید نهادهای حمایتی مربوطه باشند و نیازی به مراجعه به شرکتهای واسط ندارند، چرا که نهادهای حمایتی به نمایندگی از آنها، ثبتنام را از طریق سامانه مهرسان و اخذ مجوزهای لازم از شرکتهای توزیع برق و ساتبا انجام میدهند.
More Stories
استخدام سالانه ۷۰۰ نیرو در دستورکار سازمان محیط زیست
صدور مجوز احداث نیروگاه خورشیدی ۳۰۰ مگاواتی در پایتخت
ایران به ۲۰۰۰ مگاوات ظرفیت نیروگاه تجدیدپذیر دست یافت