کلین‌پست

رسانه تخصصی انرژی‌های پاک و محیط‌زیست

احتمالاً اکثر خانه‌های جدید بریتانیا تا سال ۲۰۲۷ ملزم به استفاده از پنل خورشیدی می‌شوند

احتمالاً اکثر خانه‌های جدید بریتانیا تا سال 2027 ملزم به استفاده از پنل خورشیدی می‌شوند

بریتانیا در راستای تحقق هدف کربن‌زدایی تا سال ۲۰۳۰، درحال بررسی طرحی است که نصب پنل‌های خورشیدی را در اکثر خانه‌های جدید تا سال ۲۰۲۷ به یک الزام قانونی تبدیل کند. این طرح که بخشی از برنامه‌های بلندپروازانه این کشور برای مقابله با تغییرات اقلیمی محسوب می‌شود، به‌زودی نقشه راه اجرایی خود را دریافت خواهد کرد و در صورت تصویب نهایی، از سال ۲۰۲۷ به مرحله اجرا درخواهد آمد.

به گزارش نشریه تایمز، حدود ۸۰ درصد از خانه‌های جدید موظف خواهند بود که ۴۰ درصد از مساحت سقف خود را به پنل‌های خورشیدی اختصاص دهند. همچنین، ۱۹ درصد از ساختمان‌ها به‌دلیل عوامل فنی مانند زاویه نامناسب سقف یا وجود سایه، مشمول الزامات کمتری خواهند شد و تنها حدود یک درصد از پروژه‌های مسکونی جدید ممکن است از این قانون معاف شوند.

کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که اجرای این طرح، هزینه ساخت هر واحد مسکونی را تا حدود ۴ هزار پوند افزایش دهد، اما در مقابل، خانواده‌ها می‌توانند سالانه تا هزار پوند در هزینه‌های انرژی خود صرفه‌جویی کنند. به‌این‌ترتیب، هزینه اضافی ساخت‌وساز ظرف چهار سال جبران خواهد شد.

این اقدام می‌تواند گامی مهم در جهت دستیابی بریتانیا به هدف نصب ۴۷ گیگاوات ظرفیت انرژی خورشیدی تا پایان دهه جاری باشد. علاوه‌براین، دولت برنامه‌هایی برای ارائه وام به شهروندان جهت نصب پنل‌های خورشیدی در ساختمان‌های موجود دارد، هرچند نصب این پنل‌ها در ساختمان‌های قدیمی هزینه‌برتر از ساخت آنها در خانه‌های جدید خواهد بود.

بااین‌حال، گسترش استفاده از انرژی خورشیدی می‌تواند چالش‌هایی را برای شبکه برق به‌همراه داشته باشد. تجربه کشورهایی مانند استرالیا که در دو دهه گذشته با رشد سریع استفاده از این فناوری روبه‌رو بوده‌اند، نشان می‌دهد که در روزهای آفتابی و کم‌مصرف، شبکه‌های برق ممکن است با مازاد تولید انرژی مواجه شوند و حتی مجبور به هدر دادن یا صادرات انرژی اضافی گردند. این مسئله لزوم توسعه شبکه‌های انعطاف‌پذیرتر را پررنگ می‌کند.

در همین حال، ایالات متحده نیز سرمایه‌گذاری قابل‌توجهی در بخش انرژی خورشیدی انجام داده و در سال گذشته، ۶۰ درصد از ظرفیت جدید انرژی خود را از این منبع تأمین کرده است. این روند نشان‌دهنده حرکت جهانی به‌سمت بهره‌برداری بیشتر از انرژی‌های پاک برای کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی است.

همچنین بخوانید: امضای دو توافقنامه تاریخی میان امارات و اندونزی برای توسعه نیروگاه‌های خورشیدی شناور

About The Author