ذخایر آب سدهای استان همدان درحال کاهش است. رضا اخلاصمند، مدیرعامل شرکت آب منطقهای همدان، با اعلام این خبر گفت: «با توجه به کاهش حجم ورودی آب به سدها و برداشتهای انجامشده برای مصارف مختلف، شاهد کاهش ذخایر آبی سدهای استان هستیم.»
به گزارش کلین پست و به نقل از پاون، وی با اشاره به شرایط خاص منابع آبی استان، افزود: «در حال حاضر حجم کل آب ذخیرهشده در سدهای استان به حدود ۷۰ میلیون مترمکعب (معادل ۶۳ درصد ظرفیت) رسیده که نسبت به سال گذشته کاهش محسوسی داشته است.»
اخلاصمند به وضعیت این سد اشاره کرد و گفت: «این سد که سال گذشته سرریز کرده بود، اکنون کمتر از ۷۶ درصد ظرفیت آن پر است. ورودی آب به این سد در سال آبی جاری بهشدت کاهش یافته و در حالی که تنها ۳۰ لیتر در ثانیه آب وارد دریاچه سد میشود، بیش از ۵۰۰ لیتر در ثانیه برای مصارف شرب شهرستان ملایر از آن خارج میشود.»
مدیرعامل شرکت آب منطقهای همدان وضعیت سد سرابی تویسرکان را نیز نگرانکننده توصیف کرد و گفت: «ذخیره کنونی این سد ۶۵ درصد ظرفیت آن است، در حالی که در همین زمان سال گذشته، ۸۵ درصد ظرفیت سد (۷ میلیون و ۸۰۰ هزار مترمکعب) پر بود. هماکنون با وجود ورودی ۱۲۲ لیتر در ثانیه، ۴۲۵ لیتر در ثانیه آب برای مصارف شرب و کشاورزی از سد برداشت میشود.»
به گفته اخلاصمند، کاهش بارندگیها، تداوم خشکسالی و افزایش مصرف در بخشهای مختلف از دلایل اصلی این وضعیت هستند. وی درباره سد اکباتان، منبع اصلی تأمین آب شرب همدان، گفت: «این سد که سال گذشته سرریز کرده بود، اکنون ۸۰ درصد ظرفیت آن پر است. در حالی که تنها ۲۴ لیتر در ثانیه آب وارد سد میشود، بیش از ۸۱۰ لیتر در ثانیه برای مصارف شرب برداشت میشود.»
اخلاصمند با اشاره به شرایط مشابه سایر سدهای استان، از شهروندان خواست در مدیریت مصرف آب مشارکت فعال داشته باشند. وی همچنین از کشاورزان درخواست کرد با تغییر الگوی کشت و استفاده از روشهای نوین آبیاری، به حفظ منابع آبی کمک کنند.
More Stories
ظاهراً کشورهای درحالتوسعه نمیتوانند گذار کامل به انرژیهای پاک داشته باشند!
زمین به مرحله خطرناکی از گرمایش جهانی وارد شده است
گزارش تحلیلی: رقابت بر سر انرژیهای تجدیدپذیر تنشهای ژئوپلیتیکی جدیدی رقم خواهد زد؟