عملیات اجرایی دو پروژه بزرگ انرژی تجدیدپذیر با ظرفیت مجموع ۸۰۰ مگاوات آغاز شد. این پروژهها شامل نیروگاه ۲۵۰ مگاواتی شرکت متانول کاوه و نیروگاه ۵۵۰ مگاواتی شهید حسین همدانی شرکت پتروپارس ایران است که در راستای برنامههای کلان وزارت نیرو برای توسعه انرژیهای پاک اجرا میشوند.
به گزارش کلین پست، «محمود محمودی»، مدیرعامل شرکت توزیع برق استان مرکزی، با اشاره به برنامهریزیهای انجامشده در این حوزه اعلام کرد: «براساس میثاقنامهای که با حضور استاندار و مدیران ارشد استان به امضا رسیده، برنامهریزی شده تا پایان سال ۱۴۰۶ پنج هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی در استان مرکزی احداث شود.» وی افزود این برنامه در سه مرحله اجرایی خواهد شد که شامل احداث ۵۰۰ مگاوات تا پایان سال ۱۴۰۴، ۱۸۰۰ مگاوات تا پایان سال ۱۴۰۵ و ۲۷۰۰ مگاوات تا پایان سال ۱۴۰۶ است.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان مرکزی با اشاره به پتانسیلهای موجود در استان گفت: «در مطالعات انجامشده، امکان احداث ۵۵۴۲ مگاوات نیروگاه خورشیدی در ۸۳۷۲ هکتار از اراضی مناسب استان شناسایی شده است.» وی از انعقاد قرارداد احداث ۱۳۵۷ مگاوات نیروگاه خورشیدی خبر داد و افزود برای ۳۸۰۰ مگاوات دیگر نیز زمینهای مناسب با شرایط اتصال به شبکه شناسایی و به متقاضیان معرفی شده است.
محمودی به دستاوردهای فعلی استان در حوزه انرژی خورشیدی اشاره کرد و گفت: «تاکنون ۱۲۴ مگاوات نیروگاه خورشیدی در استان مرکزی به بهرهبرداری رسیده که شامل تجهیز ۱۱۲ اداره و ۳۵ انشعاب کشاورزی به سیستمهای خورشیدی با ظرفیت مجموع ۳.۹ مگاوات است.» وی از احداث ۱۲۰ نیروگاه سه مگاواتی دولتی در شش محل مختلف استان خبر داد و تأکید کرد زمینهای مورد نیاز برای این پروژهها شناسایی و عملیات اجرایی آنها آغاز شده است.
برای تسهیل و تسریع در فرایند احداث نیروگاههای تجدیدپذیر، مدیرعامل شرکت توزیع برق استان مرکزی اعلام کرد: «واگذاری زمین به متقاضیان در کمتر از ۱۰ روز انجام میشود.» وی همچنین از برگزاری ۴۷ جلسه کارگروه انرژیهای تجدیدپذیر در استان خبر داد که با هدف تحقق برنامه پنج هزار مگاواتی برگزار شدهاند.
همچنین بخوانید: افزایش ۳۱۶ مگاواتی ظرفیت خورشیدی کشور| وزیر نیرو: ناترازی برق به حداقل رسید
More Stories
استخدام سالانه ۷۰۰ نیرو در دستورکار سازمان محیط زیست
صدور مجوز احداث نیروگاه خورشیدی ۳۰۰ مگاواتی در پایتخت
ایران به ۲۰۰۰ مگاوات ظرفیت نیروگاه تجدیدپذیر دست یافت