اردیبهشت ۹, ۱۴۰۴

کلین‌پست

رسانه تخصصی انرژی‌های پاک و محیط‌زیست

معاون اول رئیس‌جمهور: وزارت نیرو و صمت باید تولید برق از انرژی‌های تجدیدپذیر را با جدیت پیگیری کنند

معاون اول رئیس‌جمهور: وزارت نیرو و صمت باید تولید برق از انرژی‌های تجدیدپذیر را با جدیت پیگیری کنند

معاون اول رئیس‌جمهور در اولین جلسه شورای انرژی‌های تجدیدپذیر با حضور مسئولان ارشد کشور، بر ضرورت تولید برق از انرژی‌های تجدیدپذیر به‌ویژه انرژی خورشیدی تأکید کرد.

«محمدرضا عارف» در این جلسه که با حضور معاون علمی و فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، رئیس سازمان حفاظت از محیط‌زیست و رئیس سازمان ملی استاندارد برگزار شد، گفت: حل ناترازی‌های انرژی در کشور از همان روزهای ابتدایی دولت چهاردهم در اولویت اصلی قرار داشته است. رئیس‌جمهور نیز فراتر از مسئولیت‌های خود، انرژی زیادی گذاشته تا دولت از تصمیمات لحظه‌ای برای مدیریت خاموشی‌ها در بخش صنعت و خانگی فاصله گرفته و به‌سمت توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر و اجرای برنامه ۳۰ هزار مگاواتی انرژی خورشیدی گام بردارد.

افزایش ظرفیت برق کشور با انرژی خورشیدی

عارف با اشاره به گزارش وزیر نیرو در هیئت دولت درباره اقدامات انجام‌شده برای دستیابی به ظرفیت ۳۰ هزار مگاوات انرژی خورشیدی، اظهار کرد: طبق این گزارش، تا تابستان سال آینده ۳۰۰۰ مگاوات و در سال بعد ۷۰۰۰ مگاوات دیگر به ظرفیت برق کشور اضافه خواهد شد. تمام دستگاه‌ها و وزارتخانه‌های مرتبط بر روی تولید انرژی خورشیدی و ساخت سلول‌های خورشیدی در داخل کشور متمرکز شده‌اند و باید موانع اداری و سایر مشکلات به‌سرعت برطرف شوند.

وی با تأکید بر استفاده از فناوری‌های با راندمان بالا در سلول‌های خورشیدی، افزود: اتکا به نیروهای بومی و توان شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی در کنار انتقال فناوری‌های روز دنیا، یکی از راهبردهای اصلی دولت در زمینه توسعه انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر است.

تشکیل شورای انرژی‌های تجدیدپذیر

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به سابقه و نگاه راهبردی دولت چهاردهم برای تشکیل شورای انرژی‌های تجدیدپذیر، گفت: در گذشته، پیشنهاد وزارت نیرو برای تشکیل یک ستاد هماهنگی در این زمینه مطرح شد و رئیس‌جمهور با توجه به اهمیت موضوع، دستورات لازم را برای تشکیل این شورا صادر کرد. امروز نیز اولین جلسه شورای انرژی‌های تجدیدپذیر با حضور مسئولان مرتبط برگزار شده است.

عارف با قدردانی از برگزاری این جلسه، خاطرنشان کرد: «ما نیازمند همفکری و تبادل اطلاعات در زمینه فناوری‌های مؤثر برای نهادینه‌سازی انرژی خورشیدی در کشور هستیم. وظیفه اصلی این شورا، ایجاد هماهنگی و آینده‌نگری در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر است.»

تغییر نگاه وزارت نیرو به انرژی‌های تجدیدپذیر

وی با اشاره به تغییر نگاه وزارت نیرو در سال‌های اخیر، گفت: در دهه‌های گذشته، وزارت نیرو به دلایل مختلف حاضر به خرید برق از بخش خصوصی و روی‌آوردن به انرژی‌های تجدیدپذیر نبود. اما خوشبختانه در سال‌های اخیر، این وزارتخانه با نگاهی آینده‌نگر و همکاری با بخش خصوصی، گام‌های مؤثری در راستای افزایش ظرفیت برق کشور برداشته است.

عارف تأکید کرد: باید از نگاه تک‌بعدی و کوتاه‌مدت در زمینه فناوری‌های نوین و انرژی‌های تجدیدپذیر جلوگیری کرد و به‌جای آن، رویکردی جامع و بلندمدت اتخاذ نمود.

میدان‌داری بخش خصوصی و همکاری وزارتخانه‌ها

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به نقش کلیدی بخش خصوصی و همکاری وزارتخانه‌های نیرو و صمت، گفت: «شورای انرژی‌های تجدیدپذیر ظرفیت بسیار خوبی برای هماهنگی بین بخش‌های مختلف دارد. وزارت نیرو به دلیل مسئولیت‌هایش و وزارت صمت به دلیل نیازهای بخش صنعتی کشور، باید تولید برق از انرژی‌های تجدیدپذیر را با جدیت پیگیری کنند. این اقدامات باید با یک حرکت علمی و حساب‌شده برای جبران ناترازی‌ها و تحقق برنامه ۳۰ هزار مگاوات انرژی خورشیدی انجام شود.»

ورود به بازارهای منطقه‌ای

عارف در پایان با اشاره به توانایی‌های داخلی برای تأمین نیازهای برق کشور و منطقه، گفت: «راهبرد معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، پیشتازی در فناوری‌های نوین و درآمدزایی با کمک شرکت‌های دانش‌بنیان است. با توجه به همسایگی ایران و اشتراکات تاریخی و فرهنگی با کشورهای منطقه، باید به بازارهای این کشورها ورود کنیم. پس از حل ناترازی‌های انرژی در کشور، می‌توانیم اقدامات مؤثری در این زمینه انجام دهیم.»

با توجه به تأکیدات معاون اول رئیس‌جمهور، توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر به‌ویژه انرژی خورشیدی، به‌عنوان یکی از اولویت‌های اصلی دولت چهاردهم در راستای حل ناترازی‌های انرژی و حرکت به سمت اقتصاد کم‌کربن در نظر گرفته شده است. همکاری وزارت نیرو، وزارت صمت و بخش خصوصی، همراه با استفاده از فناوری‌های پیشرفته و توان شرکت‌های دانش‌بنیان، می‌تواند ایران را به یکی از پیشگامان منطقه در حوزه انرژی‌های پاک تبدیل کند.

About The Author