شرکت توسعه آب و نیروی ایران اعلام کرد حدود ۴۲۰ مگاوات ظرفیت نیروگاه برق آبی متوسط در سراسر کشور آماده واگذاری به سرمایهگذاران بخش خصوصی است.
به گزارش کلینپست، امیر مجتهدی، مدیر مطالعات نیروگاههای برق آبی کوچک و متوسط این شرکت، تأکید کرد سیاست وزارت نیرو این است که از ظرفیت بخش خصوصی برای احداث نیروگاههای زیر ۱۰۰ مگاوات استفاده کند.
وی افزود: «نیروگاههای بالای ۱۰۰ مگاوات، نیروگاههای متوسط نامیده میشوند و در کشور حدود ۴۲۰ مگاوات نیروگاه متوسط شناسایی شده است و آماده سرمایهگذاری هستند.»
براساس ابلاغیه جدید سازمان برنامه و بودجه که براساس ماده ۱۲ قانون صرفهجویی در مصرف سوخت صادر شده، امکان حمایت از سرمایهگذاران در نیروگاههای زیر ۱۰ مگاوات فراهم شده است. قیمت خرید تضمینی برق برای این نیروگاهها ۳ هزار و ۴۰۰ تومان تعیین شده، درحالیکه برای نیروگاههای متوسط آبی زیر ۱۰۰ مگاوات قیمت خرید ۹.۵ سنت با ۶.۵ سنت تشویقی در نظر گرفته شده است. این نرخ تشویقی بهمدت ۶ سال برای سرمایهگذاران قابل بهرهبرداری خواهد بود و علاوه بر قیمت پایه یا قیمت تابلو سبز محاسبه میشود تا هزینههای اولیه سرمایهگذاران پوشش داده شود.
نیروگاههای مورد نظر که در مناطق مختلف کشور پراکنده هستند، قابلیت اتصال به شبکه محلی و تأمین برق منطقه را داشته و میتوانند بهصورت ۲۴ ساعته حتی در شب نیز برق تولید کنند.
هماکنون فراخوان جذب سرمایهگذار برای این پروژهها منتشر شده و چندین متقاضی برای مشارکت اعلام آمادگی کردهاند. این طرح بخشی از برنامه وزارت نیرو برای توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر و کاهش وابستگی به سوختهای فسیلی است که با توجه به پتانسیلهای آبی موجود در کشور، میتواند نقش مهمی در تأمین پایدار انرژی ایفا کند.
فراخوان تسهیلات احداث نیروگاه خورشیدی کوچکمقیاس توسط صندوق پژوهش و فناوری نیرو
More Stories
استخدام سالانه ۷۰۰ نیرو در دستورکار سازمان محیط زیست
صدور مجوز احداث نیروگاه خورشیدی ۳۰۰ مگاواتی در پایتخت
ایران به ۲۰۰۰ مگاوات ظرفیت نیروگاه تجدیدپذیر دست یافت