معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با راهاندازی نیروگاه خورشیدی ۴۰ کیلوواتی در ساختمان مرکزی خود، گام بلندی در جهت تحقق سیاستهای دولت برای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر برداشته است. این پروژه که با استفاده از پنلهای خورشیدی ساخت شرکتهای دانشبنیان داخلی اجرا شده، قادر است ۴۰ درصد از نیاز انرژی معاونت را تأمین کند.
به گزارش کلینپست و به نقل از مهر، حسین افشین معاون علمی رئیسجمهور در توضیح جزئیات این اقدام گفت: پیرو دستور رئیسجمهور مبنی بر استفاده تمام دستگاههای اجرایی و دولتی از انرژی خورشیدی، ما از هفته گذشته چهارشنبه تصمیم گرفتیم که از حداکثر مساحت پشتبام ساختمان معاونت علمی برای نصب پنل خورشیدی بهره بگیریم. افشین در این باره توضیح داد که بهدلیل محدودیت فضای پشت بام، امکان نصب پنلهای بیشتر وجود نداشته است؛ حدود ۴۰ کیلووات پنل نصب شده و البته نیاز معاونت ۱۰۰ کیلو وات است، لذا مابقی نیاز انرژی از شبکه سراسری تأمین میشود.
ویژگی اصلی این پروژه، استفاده از مبدلهای هیبرید پیشرفته است که برای اولین بار در کشور نصب میشود: سه نوع دستگاه تبدیل کننده DC به AC وجود دارد؛ یک مدل متصل شبکه یا به عبارتی (on-grid) است، این نوع مبدل مادامی که به شبکه وصل باشد، امکان تولید برق را دارد. نوع دوم (off-grid) است و قابلیت اتصال به شبکه برق را ندارند و نمی توان آن را به شبکه متصل کرد. از این رو، تنها در صورت قطع برق شبکه میتوان برای تامین برق ساختمان از آن بهره برد، اما نوع سوم این مبدلها که از قضا در معاونت هم نصب میشود، از نوع هیبرید است یعنی موقعی که برق هست، برق تولیدی به شبکه داده میشود و با قطع برق شبکه، برق تولیدی به ساختمان اختصاص مییابد.
به گفته این مقام مسئول، راندمان این پنل با راندمان پنلهای خورشیدیای که در دنیا متداول هستند، برابری میکند، تولید داخل بودن این محصول، فرایند خرید و نصب و… را کوتاه میکند و مهمتر از همه اینکه خدمات پس از فروش آن است که در صورت انتخاب نمونه مشابه خارجی، این روند دشوارتر میشد.
معاونت علمی در پایان اعلام کرد: ما شروعکننده بودیم و در پی این هستیم تا شرکتهای دانشبنیان در این زمینه تقویت شوند و امیدواریم همه دستگاههای اجرایی هم به تبعیت از معاونت علمی از محصولات دانشبنیان در مجموعه خود بهره ببرند.
More Stories
استخدام سالانه ۷۰۰ نیرو در دستورکار سازمان محیط زیست
صدور مجوز احداث نیروگاه خورشیدی ۳۰۰ مگاواتی در پایتخت
ایران به ۲۰۰۰ مگاوات ظرفیت نیروگاه تجدیدپذیر دست یافت