وزیر نیرو با اشاره به تحولات جهانی در حوزه انرژی اظهار داشت بازار جهانی انرژی بهسرعت بهسمت منابع پاک درحال حرکت است و رشد ظرفیت نصبشده انرژی خورشیدی و بادی همراه با کاهش هزینهها نشانگر تغییر پارادایمهای این صنعت محسوب میشود. وی پیشبینی کرد تا سال ۲۰۳۰ ظرفیت انرژیهای تجدیدپذیر در جهان به ۵۵۰۰ گیگاوات خواهد رسید.
عباس علیآبادی در نهمین کنفرانس بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر، با تأکید بر اهمیت فناوریهای ذخیرهسازی انرژی، این فناوریها را عامل افزایش پایداری شبکه و امکان بهرهبرداری بهتر از انرژیهای تجدیدپذیر دانست.
وی سامانههای ذخیرهسازی انرژی را راهکاری مؤثر برای کاهش خاموشیها و تلفات شبکه برق معرفی و خاطرنشان کرد که توسعه این فناوریها مکمل اصلی گسترش انرژیهای تجدیدپذیر محسوب میشود. وی هشدار داد بدون توجه به زیرساختهای ذخیرهسازی انرژی، توسعه تجدیدپذیرها با چالشهای جدی مواجه خواهد شد، بهویژه در ساعات کمباری که ذخیرهسازها میتوانند نقش کلیدی در پایداری شبکه ایفا کنند.
علیآبادی از برنامهریزی وزارت نیرو برای توسعه فناوری هیدروژن سبز بهعنوان یکی از راهکارهای آیندهنگرانه در سیاستهای انرژی کشور خبر داد.
دانشمندان: هیدروژن محبوس زیر پوسته زمین، انرژی زمین را تا ۱۷۰ هزار سال آینده تأمین میکند
وی اقدامات وزارت نیرو برای تسهیل توسعه انرژیهای تجدیدپذیر را برشمرد که شامل احداث نیروگاهها با استفاده از ظرفیت ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید، راهاندازی تابلوی سبز در بورس انرژی، توسعه مزارع تجدیدپذیر برای استخراج قانونی رمزارز و بهرهگیری از ماده ۶۱ قانون اصلاح الگوی مصرف میشود.
وزیر نیرو با اشاره به پیشرفتهای دولت چهاردهم در این حوزه اعلام کرد تاکنون برای ۸۰ هزار مگاوات ظرفیت تولید برق تجدیدپذیر در کشور پروانه صادر شده است. وی تأکید کرد وزارت نیرو بهصورت جدی درحال پیگیری انعقاد قراردادها برای احداث نیروگاههای خورشیدی است و متقاضیانی که فعالیت خود را آغاز نکردهاند، در کوتاهترین زمان جایگزین خواهند شد تا روند توسعه بدون وقفه ادامه یابد.
علیآبادی با اشاره به ترکیب فعلی منابع تولید برق در سطح جهانی گفت درحالحاضر ۵۹.۱ درصد برق جهان از منابع فسیلی و ۴۰.۹ درصد از منابع تجدیدپذیر تأمین میشود. وی با تأکید بر ضرورت شتابگیری توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در ایران، اظهار داشت دولت چهاردهم و وزارت نیرو متعهد به پیگیری این سیاست کلان هستند و برنامهریزیهای دقیقی در این زمینه انجام شده است. وزیر نیرو حل مشکل ناترازی برق را نیازمند حمایتهای ویژه و برنامهریزی منسجم دانست و بر لزوم اجرای اقدامات توسعهای ویژه در این بخش تأکید کرد.
More Stories
استخدام سالانه ۷۰۰ نیرو در دستورکار سازمان محیط زیست
صدور مجوز احداث نیروگاه خورشیدی ۳۰۰ مگاواتی در پایتخت
ایران به ۲۰۰۰ مگاوات ظرفیت نیروگاه تجدیدپذیر دست یافت