مدیر امور اراضی خراسان شمالی از واگذاری ۳۴۳ هکتار از اراضی کشاورزی استان برای احداث نیروگاههای خورشیدی خبر داد که ظرفیت تولید ۲۰۸ مگاوات برق پاک را ایجاد کرده است.
به گزارش کلینپست و به نقل از ایرنا، حسن ایزانلو تأکید کرد این اقدام با هدف توسعه انرژیهای تجدیدپذیر، کاهش وابستگی به شبکه سراسری برق و تأمین پایدار انرژی چاههای کشاورزی انجام شده است.
در سال جاری، دو نیروگاه خورشیدی مشارکتی با کشاورزان در شهرستانهای جاجرم و گرمه به بهرهبرداری رسیده است. نخستین طرح در اراضی ۴۰ هکتاری مشاع با ظرفیت ۴۶ کیلووات و دومین طرح در اراضی ۸۰ هکتاری با ظرفیت ۱۲ کیلووات احداث شده که برق تولیدی آنها مستقیماً برای تأمین انرژی چاههای آب کشاورزی استفاده میشود.
ایزانلو به تغییرات مثبت در مقررات اشاره کرد و گفت براساس آییننامههای جدید، واگذاری مکرر اراضی برای نیروگاههای تجدیدپذیر امکانپذیر شده و ثبت درخواست در سامانه پنجره واحد مدیریت زمین دیگر الزامی نیست. همچنین میزان اجارهبهای اراضی به ۲۰ درصد قیمت منطقهای کاهش یافته که این امر سرمایهگذاری در این بخش را تسهیل کرده است.
مدیر امور اراضی خراسان شمالی با اشاره به چالش ناترازی برق در فصل گرم، تجهیز چاههای کشاورزی به پنلهای خورشیدی را یک ضرورت دانست. در حال حاضر ۳۴۴ هزار هکتار اراضی کشاورزی در استان وجود دارد که ۳۰۰ هزار هکتار آن زراعی و بقیه باغی است و حدود ۸۰ هزار بهرهبردار در این بخش فعالیت میکنند.
سازمان جهاد کشاورزی استان اعلام کرده برای تجهیز ۳۴۹ حلقه چاه مجاز کشاورزی به سیستمهای خورشیدی به ۲۴۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است که تاکنون ۵۰۰ میلیارد ریال آن تأمین شده است. این اقدام میتواند نقش مهمی در حل مشکل تأمین برق چاههای کشاورزی و افزایش بهرهوری بخش کشاورزی استان ایفا کند.
همچنین بخوانید: استان کرمان در استفاده از انرژی خورشیدی در کشور رتبه نخست را دارد
More Stories
استخدام سالانه ۷۰۰ نیرو در دستورکار سازمان محیط زیست
صدور مجوز احداث نیروگاه خورشیدی ۳۰۰ مگاواتی در پایتخت
ایران به ۲۰۰۰ مگاوات ظرفیت نیروگاه تجدیدپذیر دست یافت